Bestel mijn boek ‘Mentale & fysieke euforie’ in de webshop: €35,99 + gratis E-book. Klik hier.

HI THERE, IK BEN MAXIME EN WIL JOU MEENEMEN IN MIJN PERSOONLIJKE VERHAAL…

Mijn persoonlijke verhaal: van strijd naar kiezen voor herstel

Het begon allemaal toen ik op de middelbare school een lichamelijke check-up moest laten doen: ik moest op de weegschaal gaan staan. Van de vrolijke meid die ik op dat moment was, was na dat ene moment niks meer over. Toen ik het getal op de weegschaal zag besloot ik het roer om te gooien: “ik ga afvallen”. Ik besloot om een dieetgoeroe te volgen, thuis hadden we immers genoeg boeken van haar liggen. De kilo’s vlogen eraf, maar het was nooit genoeg voor mezelf. Had ik mijn ene doel bereikt, dan was ik alweer bezig met mijn volgende doel. In mijn ogen was op dat moment: hoe méér, hoe beter. Want .. misschien ga ik mezelf dan eindelijk ooit leuk vinden.
Ik vond mezelf namelijk nooit genoeg … in heel veel gebieden in mijn leven vond ik mezelf niet genoeg. Mijn lage eigenwaarde en negatieve zelfbeeld, mijn perfectionisme – wat in de verkeerde kant door sloeg-, mijn gevoeligheid, het patroon van alles-of-niets denken, er altijd voor anderen willen zijn behalve voor mezelf en de constante behoefte aan meer, zorgen ervoor dat ik mezelf – letterlijk – steeds kleiner wilde maken. Het liefst wilde ik onzichtbaar zijn en dit ging ten koste van mijn eigen mentale en fysieke gezondheid …

Het is maart 2013: ik kan niet meer, mijn lichaam is helemaal op, totaal uitgeput

April 2013, nu al meer dan 10 jaar geleden, is het moment dat ik werd opgenomen in het ziekenhuis voor mijn eetstoornis anorexia. Dit was het moment dat ik op mijn dieptepunt terechtkwam. Ik ben de arts die ik op dat moment had en mij opnam, echt voor eeuwig dankbaar. Hij heeft letterlijk mijn leven gered. Ik struggelde op dat moment al zo’n 3 jaar met eten en ik herinner me de uitputting, vervreemding en duisternis van mijn eetstoornis als de dag van gisteren. De afwezigheid van vreugde, levendigheid en innerlijke rust leek eindeloos. Ondanks dat mijn gevoelens op dat moment voor een groot deel verdoofd waren, droeg ik wel een hoop angst en wanhoop met me mee. Ik voelde me gevangen, gevangen in het ziekenhuis waar ik geen keus had. En gevangen tussen zowel de angst om het eetstoornisbevel te negeren als gevoelens van wanhoop. Met veel steun van lieve mensen uit het ziekenhuis, het uitkijken naar een puppy die op me zat te wachten als ik weer thuis kwam en een aarzelende bereidheid en wankelende moed begon ik kleine veranderingen aan te brengen.
In mijn eigen reis heb ik verschillende therapieën gevolgd, waarvan sommige mij hele mooie inzichten hebben gebracht, terwijl andere totaal niet werkten. Herstel gaat met ups en downs en het is géén rechte lijn omhoog. Ook het leven zelf bestaat uit ups en downs. Zonder verdriet, zou je geluk niet kunnen voelen. Het leerde me om mijn eigen weg te kiezen en therapieën te omarmen die daadwerkelijk resoneren met mijn eigen behoeften, een inzicht dat nu ook de kern vormt van mijn benadering in mijn bedrijf: er is géén one size fits all.
Hulp bij eetstoornis in Brabant

Ik struggelde nog enorm met mijn eetstoornis en wist het af en toe echt niet meer, terwijl ik een fascinatie voor het menselijke gedrag ontwikkelde.

Op het gebied van studie wist ik niet precies wat ik wilde, maar ik besloot om te kijken bij de studie Toegepaste Psychologie. Het allereerste wat ik hoorde op de meeloopdag was: “Het is niet erg om fouten te maken, je moet juist fouten maken om te leren”. Ik voelde me meteen ontzettend thuis op deze school, waardoor ik besloot om in 2017 Toegepaste Psychologie te gaan studeren. Tijdens mijn studie heb ik zo veel geleerd om anderen te helpen. Maar ook zeker mezelf. Inclusief de dieper liggende oorzaken en invloeden achter de ontwikkeling van mijn eigen eetstoornis. Een eetstoornis gaat namelijk niet enkel over eten; er schuilt een veel diepere oorzaak achter. Het gaat om controle, een manier om grip te krijgen op gevoelens of situaties die als overweldigend worden ervaren. “Genes load the gun, but environment pulls the trigger”.

In 2017 begon ik met de studie tot
Hormoonfactor Trainer, een aanvulling op mijn studie Toegepaste Psychologie.

De fascinatie voor de invloed van hormonen op het zenuwstelsel, lichaam en de mentale gezondheid heeft mijn begrip van het menselijk lichaam verdiept. Gecombineerd met mijn psychologische achtergrond geeft dit me een holistische benadering om anderen te begeleiden naar een leven waarin lichaam en geest in harmonie zijn.
Nadat ik mijn diploma voor mijn studie Toegepaste Psychologie Cumlaude behaald heb, heb ik een korte studie van 5 maanden gevolgd in Positive Psychology. Dit om mijn focus te verbreden naar het bevorderen van niet alleen de afwezigheid van ziekte maar ook het welzijn en de veerkracht van individuen te versterken.

Op dat moment begon ik
ook meer aan mijn eigenwaarde te werken.

Op dat moment begon ik ook meer aan mijn eigenwaarde te werken.

Het was een proces van mijn innerlijke kritische stem leren herkennen, het leren onderscheiden van fabels en feiten die ik mezelf vertelde, tijd nemen voor zelfreflectie, bewust stilstaan bij dankbaarheden, negatieve gedachten uitdagen, zelfcompassie ontwikkelen, leren hoe ik mijn hypersensitieve zenuwstelsel kon kalmeren en nog veel meer … Ik begon kleine stapjes vooruit te maken. En ik kreeg weer een toekomstperspectief, een droom om naar uit te kijken: anderen helpen met hun mentale en fysieke gezondheid. Gezondheid is rijkdom en goed in je eigen vel zitten is het allerbelangrijkste dat er is.
Het frustreerde me namelijk enorm hoe mentale problemen vaak worden onderschat, terwijl ze een diepgaande impact hebben op zowel onze lichaam als geest. Veel mensen tonen geen begrip, hebben geen weet van de complexiteit van deze kwesties of hebben vooroordelen, wat bijdraagt aan het stigma rond mentale gezondheid. Daarbij komt ook dat je lichaam en geest verbonden zijn met elkaar, wat het geheel allemaal nog complexer maakt. Het gebrek aan begrip belemmert openheid en maakt het moeilijker voor mensen om ondersteuning te krijgen die ze nodig hebben. Begrip en empathie: zo ontzettend belangrijk. Om mij nog verder te specialiseren hierin studeer ik nu door tot gezondheidspsychologe.

Door mijn eigen reis weet ik dat er een weg is naar een gezonder en gelukkiger leven: zowel mentaal als fysiek.

Voor een eetstoornis kies je niet, het overkomt je. Maar voor herstel kies je wel. De kracht van mijn eigen gedachten en de invloed hiervan op mijn emoties en gedrag zorgden ervoor dat ik zelf mooie stappen heb gezet en nu sterker en veerkrachtiger in het leven sta. Mijn eigen reis benadrukt ook dat het nooit gaat om een getal op de weegschaal; je bent zoveel meer dan dat. Het gaat er in de kern om dat je liefdevol en positief over jezelf leert denken. Mezelf op nummer 1 leren zetten, beter voor mijzelf leren zorgen zowel mentaal als fysiek, het ontwikkelen van zelfcompassie, meer leren kiezen voor mijn eigen geluk in plaats van anderen continue te behagen en het achterna gaan van mijn eigen dromen heeft mij tot nu toe zoveel moois opgeleverd. Dat gun ik jou ook … En onthoud: je bent al goed genoeg, nu al, op dit huidige moment.

Het achterna gaan van mijn dromen en meer voor mijzelf leren kiezen heeft ervoor gezorgd dat ik in augustus 2023 besloot om actiestappen te ondernemen in het opzetten van mijn eigen bedrijf: Deuforia.

Ik wil later terug kijken op mijn leven en zeggen:

Yes, I f*cking did it – met passie, vastberadenheid en een beetje lef!

Waar komt de naam Deuforia vandaan?

Deuforia” vindt zijn oorsprong in “Deuf,” een deel van mijn achternaam en een klank die doet denken aan het woord “Duif.” In de psychologie symboliseert de duif innerlijke vrede, sereniteit, een kalme geest, vrijheid en hoop. Het staat tevens voor onvoorwaardelijke liefde voor jezelf, een essentieel element voor het bereiken van innerlijke vrede en het optimaal zorgen voor jezelf zowel op mentaal als fysiek gebied. Gecombineerd met “euforia,” dat intense vreugde en geluk betekent, vertegenwoordigt Deuforia een holistische benadering van mentaal en fysiek welzijn.

In het streven naar welzijn moedig ik jou aan om in harmonie met jezelf te leven, waarbij zowel lichaam als geest betrokken zijn voor een goede gezondheid. Iedereen is uniek en ik geloof erin dat iedereen een intrinsieke kracht heeft om te groeien als persoon. Mijn doel is om een veilige ruimte te creëren voor jouw unieke verhaal waarin jij stap voor stap bloeit in je mentale en fysieke gezondheid en zelfacceptatie. Ik begeleid je niet alleen bij uitdagingen, maar inspireer je ook tot een persoonlijke transformatie, zodat je veerkrachtig en empowered je eigen pad kunt bewandelen.

Als mensen mij zouden beschrijven dan zouden ze zeggen dat …

Ik betrouwbaar ben: op mij kan je rekenen, of het nu gaat om een luisterend oor, een helpende hand of iemand die je er voor je is.
Ik empathisch ben: ik luister zonder oordeel waardoor dit ruimte creëert om jezelf te zijn en te blijven. Jouw verhaal is belangrijk.
Doorzettingsvermogen in mijn bloed zit: als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook echt voor. Het maakt niet uit hoe ik er kom, er zijn meerdere wegen naar Rome.
Ik perfectionistisch ben: dit heeft mij veel gekost, maar in de juiste vorm ook veel moois opgeleverd. Door mijn perfectionisme streef ik naar een zorgvuldige aandacht voor jouw welzijn.
Compassie mijn leidraad is: ik geloof in vriendelijkheid voor jezelf en ik moedig je aan om goed voor jezelf te leren zorgen.

Nog wat leuke weetjes over mij:

Mijn Opleidingen:

Huidige Status: Gezondheidspsycholoog in opleiding aan de universiteit (heden)